E-niac

- - - - -

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκαταστήστε τα Linux Ubuntu μέσο Wubi!

Wubi σημαίνει Windows-based Ubuntu Installer. Με το Wubi έχετε τι δυνατότητα να εγκαταστήσετε τα Linux Ubuntu μέσα στα Windows. Πρώτα θα πρέπει να έχουμε ένα CD εγκατάστασης τον Ubuntu. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε κατεβάζοντας το από το site μας στη κατηγορια Downloads στα δεξιά η να μπούμε στο επίσημο site του Ubuntu και να το παραγγείλουμε με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Σε περίπτωση που το κατεβάσετε και δεν θέλετε να το κάψετε σε CD δείτε εδώ.

Τώρα θα πρέπει να βάλουμε το CD του Ubuntu τι στιγμή που είμαστε μέσα στα Windows. Θα μας εμφάνιση την πιο κάτω εικόνα.



Πατώντας Εγκατάσταση μέσα από τα Windows θα μας εμφάνιση αυτό το παράθυρο.



Βάζουμε τα στοιχεια που ζητάει και πατάμε Εγκατάσταση. Τώρα δημιουργήσαμε τον εικονικό χώρο που θα φιλοξενήσει το Ubuntu μέσα στα Windows. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση βγάζουμε το CD αφού δεν χρειάζεται πια. Θα μας ζητηθεί να επανεκκινήσουμε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εμείς επιλέγουμε αν θέλουμε τώρα η κάποια άλλη στιγμή για την επανεκκίνηση.

Στην επομενη εκκίνηση του υπολογιστή θα μας ζητηθεί να πούμε που θέλουμε να εισέλθουμε, στα Windows η στο Ubuntu. Επιλέγοντας το Ubuntu θα αρχίσει αυτόματα η εγκατάσταση του χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε εμείς οποια δήποτε ρύθμιση.
Τώρα μπορείτε να μπαίνετε και στα Windows και στα Ubuntu.



Να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση μέσα στα Windows δεν προτείνεται για συχνή χρήση του Ubuntu καθώς έχει μειωμένη ταχύτητα και λειτουργικότητα. Ωστόσο εάν το μόνο που θέλετε, είναι να γνωρίσετε το Linux και το Ubuntu ή να το χρησιμοποιήσετε για μια μη απαιτητική εργασία, τότε προτιμήστε την.

Η απεγκατάσταση τον Ubuntu γίνετε και πάλι από τα Windows μέσα από το Control Panel.

Επίσης έχετε τι δυνατότηα αντί να κατεβάσετε το Ubuntu και να το εγκαταστήσετε μέσα από το CD, να κατεβάσετε το Wubi Installer και αυτό ανάλογα με τις επιλογές που θα επιλέξετε στην δεύτερη εικόνα θα αναλάβει να κατεβάσει τα απαραίτητα αρχεία μεγέθους περίπου 700ΜΒ.

Η εγκατάσταση του Ubuntu μέσα στα Windows μπορεί να γίνει μονο στα Windows 98, 2000, XP, Vista και 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου